Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason
Deelname Yael Heatubun aan RESPECT Dortmund
Yael was opgegeven in de klasse tot 75 kg amateur MMA ( geen stoten /beentechnieken naar het hoofd bij grondgevecht)
Dit zou Yael's zijn eerste partij worden in het MMA, dus een echte vuurdoop om direct met veel meer ervaren tegenstanders de octagon te betreden. Yael had wel de beste groep uitgekozen, er waren maar liefst 24 tegenstanders .....
Er zou een ronde van 5 min worden gedraaid waarna er een uitslag moest komen.
Na de eerste loting bleek dat Yael was vrijgeloot dus mochten we direct een ronde verder, dit kan een voordeel zijn maar de rest heeft al lekker wat wedstrijd ritme gehad, waar wij nog aan ons MMA avontuur moesten beginnen.
Als eerste trof Yael een zeer ervaren judoka ook van Nederlandse afkomst.
Yael begon fel met zeer goede low kicks iets waarop onze judoka niet veel antwoord had. Staand was Yael echt wel al de sterkere van de twee maar zelfs op de grond waar de judoka toch echt wel veel meer ervaring had deed Yael goed mee. Yael scoorde goed vanuit mount positie met goede stoten op het lichaam van zijn tegenstander, deze gaf steeds meer openingen vrij. Totdat onze judoka een foutje maakte en verkeerd weg draaide waardoor Yael hem van achter kon ckoken, oftewel armklem om onze judoka zijn nek heen.
Winnaar met rear choke Yael Heatubun.
Op naar de 1/8 finale
De volgende ronde zou Yael ook weer tegen een Nederlander uitkomen, echter had deze gezien wat Yael staand allemaal kon en koos direct voor het grond gevecht, eenmaal werd Yael naar de grond gebracht met een worp, iets dat veel punten oplevert. Op de grond wachtte de tegenstander van Yael met verdere acties, hij blokte het gevecht maar deed zelf helemaal niks. Yael kwam ook hier weer uit maar al snel vielen beide vechter weer naar de grond waarna Yael een inhaal slag moest gaan uitvoeren om veel punten te scoren. Dat deed Yael ook met goed stoten op het lichaam en naderhand goede lowkicks op de benen iedereen zag wie de aanvallende vechter was maar helaas was de jury met een split discision het oneens met publiek en onze opinie. Yael lag eruit maar mocht met opgeheven hoofd naar huis terug keren. Hij heeft hier laten zien heel goed mee te komen met zeer ervaren jongens uit zijn gewicht.
Een beetje sneu was later wel het bericht dat diegene waar Yael tegen had "verloren"ook het toernooi winnend had afgesloten.
Maar een ding weet ik zeker met iets meer grond ervaring en wat extra training erbij gaan wij hoge ogen gooien op het volgende RESPECT gala te Duitsland
0 Comments
Posted on 15 Dec 2013 by jeroen
Name: Remember me
E-mail: (optional)
Smile:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh
Powered by CuteNews